Freitag, 10. Februar 2012
Friday- Avocado Day
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My HOUSE of IDEAS Blog
Robert Wieczorek
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Zieleń awokado to idealne dopełnienie duetu B&W :D Wygląda pysznie!
AntwortenLöschenDziękuję za taki prosty przepis z użyciem awokado,na pewno wypróbuję :)
AntwortenLöschenUdanego weekendu!
Mniam pycha, musze sprawdzic moje avokado, moze juz dojrzalo, mowisz polozyc kolo pomidorow? Wlasnie chlebek upieklam, stygnie, wiec dzieki za przepis , pyszne foto! Milego wieczorku.
AntwortenLöschenIch liebe Avocados und habe gestern beim Einkauf auch eine mitgenommen. Danke für den Tipp mit den Tomaten.
AntwortenLöschen...und Danke nochmals für den Tisch...Bin bisher nicht dazu gekommen, mich zu bedanken. Ich liebe ihn jetzt schon!
Ich wünsche Dir ein nettes Wochenende!
Hanna
He he , ja też dziś jadłam awokado i tak po prostu z chlebem i czosnkiem , ale często robię sałatkę z owocami morza , cebulką , czosnkiem , jogurtem naturalnym i awokado . Jest super ! A w ogóle mam ostatnio jakoś chcice na awokado .
AntwortenLöschenPozdrawiam serdecznie .
Aaaaa... owoce morza lubie! To wyprobuje z krewetkami. Dzieki za przepis! :)
LöschenA propos: Du hast mein absolutes Lieblingslied von Xavier gepostet! It´s the BEST!
AntwortenLöschen...Und ich freue mich auf das Finale von The Voice...
Grüße
:))))
LöschenIch freu mich, dass dir der tisch gefällt. Ach, tolle Fotos hast du gemacht von dem Tisch! Passt sehr schön! :)
Ps. wszystko też szybciej dojrzewa przy jabłkach ! O pomidorach nie wiedziałam , trzeba wypróbować !
AntwortenLöschena wczoraj zastanawiałam się jak taką pastę zrobić :)
AntwortenLöschenMmmh, bei Deinen Fotos läuft mir das Wasser im Mund zusammen! So einen schönen reifen Avocado hätte ich jetzt gerade auch gern vor mir stehen. Kommt gleich auf den Einkaufszettel, und Dein Rezept werde ich garantiert ausprobieren, klingt superlecker.
AntwortenLöschenIch habe glaube ich noch nie Avocado gegessen !!! Kann man das geschmacklich mit etwas anderem vergleichen ! Einen guten Start ins Wochenende, LG Sabrina
AntwortenLöschenHmmm... Gute Frage! Ohne Zitrone und Knoblauch schmeckt Avocado ziemlich fade. Erst mit diesen Zutaten kommt das Beste, wie ich finde, aus dem Avocado raus. Hmmm.. mit was kann man den Geschmack vergleichen? Mir fehlt echt nicht ein. :)
Löschenwow... dagi! ich habe vor ein paar tagen auch eine gekauft, um mal avocadocreme zu machen. jetzt ist sie mittlerweile auch reif und ich brauch nicht mehr im netz zu fischen, weil du hier das Rezept gepostet hast. Danke!
AntwortenLöschenEin schönes Wochenende
Nicole
Uwielbiam awokado, napewno wypróbuję przepis.Pozdrawiam.
AntwortenLöschenIch liebe Avocado; LECKER :)
AntwortenLöschenWünsch dir ein schönes Wochenende.
Viele liebe Grüße
Sandra
Mniam!!!!
AntwortenLöschenUwielbiam awokado, chyba wypróbowałam wszystkie możliwe z nim przepisy z "Kwestii Smaku".
AntwortenLöschenTwój też wypróbuję z grzankami z chleba razowego :D Dobrze, że weekend idzie...
Patent z pomidorami zapamiętam, nie znałam, wiedziałam że jabłka przyspieszają dojrzewanie ale o pomidorach nie wiedziałam.
aa zapomnialam, Xavierka uwielbiam :)
AntwortenLöschen:))) Ja tez! BARDZO! :) Musze sobie jakas nowsza plytke kupic.
LöschenO przepis wypróbuje z wielką chęcią. Dziękuję za inspiracje ;)
AntwortenLöschenAle mi apetytu Dagus narobilas!Jeszcze nigdy nie dodawalam cytryny ale jestem teraz ciekawa smaku!
AntwortenLöschenYummy...ich liebe Avocardo ;-) tolles Rezept...
AntwortenLöschenLG & schönes Wochenende
Nadine
Pomysłowo i przede wszytskim zdrowo!a zdjecia -obłędne.
AntwortenLöschenUwielbiam awokado i czosnek, ale razem nigdy nie próbowałam:) Dzięki za pomysł:)
AntwortenLöschenHallo Dagi,
AntwortenLöschenoh, du bist ja echt rücksichtsvoll zu deinen Kollegen !!! Find ich total nett...ja, so essen wir unsere Avokados auch...so lecker und einfach...Also das Keksalphabeth gab`s vor Jahren mal bei Tchibo, ich habs aber erst jetzt benutzt, blöd , gell..., dabei kann man so schöne Sachen mit machen...
Wünsche dir ein gaaaaaaaaaaaaaanz entspanntes Wochenende und schick liebe Grüße,
Sanne
A pestka wsadzona w ziemie, po dlugim lezakowaniu (ok. 40 dni) da sliczna rosline, ktora rosnie bardzo szybko...
AntwortenLöschenA wiesz, ze gdzies to na blogu juz czytalam i nawet dzisiaj myslalam czy to oby na pewno bylo awokado. No i prosze. Dzieki. :)
LöschenLiebe Dagi,
AntwortenLöschendas sieht total lecker aus und hat bestimmt auch so geschmeckt!
Ich wünsche Dir ein tolles Wochenende.
Alles Liebe
Amalie
Dagi dzięki Tobie aż piszczę - to będzie wspanialy dzień:) Xavier Naidoo - Boże, jak ja go uwielbiałam, jego muzykę, głos, teksty...wszystko to wróciło do mnie w jednej chwili, "Abschied nehmen", "seine Strassen", koncert z Soehne Mannheims, długie wieczory w internacie z jego muzyką na full...DZIĘKUJĘ!!! Lecę na strych odnaleźć płyty - od dzić Xavier będzie rządzić w moim aucie!!!:)
AntwortenLöschenWow! Ale sie ciesze! :) Jestem pod wrazeniem, ze jestes taka fanka! :)
Löschenswego czasu byłam zakochana w jego muzyce...bardzo...fajnie, że dzięki Tobie na chwilę te wspomnienia wróciły:)
LöschenLiebe Dagi,
AntwortenLöschengenau das mach ich mir auch immer mal wieder. Schmeckt super! Glücklicherweise habe ich auch grad Avocados hier, denn jetzt nach Deinen Bildern... bin dann mal in der Küche...
Liebe Grüsse
Susann
Mniam...
AntwortenLöschenRobie podobna paste. Dodaje jeszcze tunczyka z puszki i ciutke majonezu. Ale mi narobilas smaka. Pobieglabym zaraz do warzywniaka, ale na zewnatrz -12.
Pozdrawiam SH
uwielbiam :) takie połaczenie jest idealne. dagi, zapraszam Cię serdecznie na moje candy, może Ci się coś spodoba, pozdrawiam ciepło
AntwortenLöschenI ja należę do grona miłośników avocado i czosnku, no i narobiłaś mi smaku.... ale do piątku nie wytrzymam, więc spróbuję jutro :)
AntwortenLöschenTen Xavier niezły, nie znałam go. A mnie ostatnio "wziął" Raphael Saadiq.
Uściski:)
Oj z avokado to ja sie chyba nigdy nie "zaprzyjaznie"
AntwortenLöschenmilego wieczorku
Hihi, prawda z tym czosnkiem, najgorsze, że nic go nie zamaskuje - żadne odświeżacze, żadna cocacola... :D Śliczne zdjęcia i sympatyczny klimat, muszę przejrzeć archiwum tego bloga :)
AntwortenLöschenPozdrawiam, Ewa ^^
Ja robie niemal identycznie, tylko ucieram na puszysta paste. Jemy to cudo z grzankami z razowego chleba. Bylo wlasnie wczoraj na podwieczorek.Pozdrawiam.
AntwortenLöschenHello! This post could not be written any better!
AntwortenLöschenReading through this post reminds me of my old room mate!
He always kept chatting about this. I will forward this page to him.
Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!
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